23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:00, 30 юни 20201min

МТСП отпуска 1 млн. лв. за лаптопи и таблети за деца в социални домове

onlain uchenici

Преносими компютри и таблети ще бъдат закупени на деца, настанени в домове за социални услуги и специализирани институции, по нова програма на Министерството на труда и социалната политика.

С устройствата учениците от I до XII клас ще могат да се включат в дистанционна форма на обучение,
съобщиха от МТСП. До 15 юли 2020 г. общините, доставчици на услуги, може да кандидатстват по програмата, чийто бюджет е 1 млн. лева.

Освен лаптопи и таблети, може да се закупуват компютърни
конфигурации, рутери, принтери или други мултифункционални устройства, както и да се получават средства за заплащане на интернет в сградите до края на календарната година.

Очакванията са с помощта на закупените технически средства децата да не изостават с учебния материал и да увеличат шансовете си за реализация на пазара на труда.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!