19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:12, 25 март 20201min

МОК отлага с година Олимпиадата в Токио

olimpiada tokio otlagane

За първи път в мирно време в своята 124-годишна история Олимпийските игри се отлагат. Заради пандемията от коронавирус най-голямото спортно събитие в света ще се проведе в Япония догодина. Това обяви премиерът на Япония Шинцо Абе след телеконференция, на която е присъствал председателят на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах. Бах „на 100 процента“ одобри предложението ми за отлагане на Летните игри с една година, казва Абе. МОК незабавно ще свика специална сесия. Сега се предвижда игрите да се проведат следващото лято.

По програма най-голямото спортно събитие в света трябваше да се проведе от 24 юли до 9 август. В момента се очаква официалното обявяване на отлагането заради пандемията от коронавирус, съобщава Ройтерс.

Решението се случва на фона на усилващия се натиск от страна на национални федерации. Канада и Австралия вече обявиха, че няма да изпратят свои спортисти, ако игрите се проведат по график. Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе дълго време уверяваха, че е твърде рано да се взима решение за отлагане и подготовката по организацията трябва да продължи. Едва вчера обаче Абе за пръв път призна публично, че ще се разгледа подобна възможност.

В същия ден в обръщение към спортистите Бах заяви, че пълна отмяна на олимпийските игри няма да реши нито един проблем, а отлагането ще доведе до огромни организационни трудности.

Източник : / https://www.investor.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!