28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:07, 6 септември 20201min

Мобилно приложение „Спаси гората“

gora
Българският офис на природозащитната организация „Световен фонд за дивата природа“ разработи мобилно приложение „Спаси гората“. Изписва се на кирилица. Така всеки може да подаде сигнал, ако стане свидетел на незаконни дейности или природни бедствия в гората. Разработването на мобилното приложение беше подкрепено от Изпълнителна агенция по горите с цел противопоставяне на нелегалната дейност в българските гори. Яна Барзова от организацията поясни, че сигналите постъпват автоматично в звеното на системата 112.

Преди да пуснем сигнал, трябва да проверим дали наистина става въпрос за незаконен дърводобив, защото в противен случай бихме затрупали горските служители с хиляди сигнали. Да се подава максимално точна информация, за датата, точното местоположение, където сме видели, примерно, камиона, да проверим дали има всички необходими документи, и където се водят сечи има обозначителна табела. На тази табела е изписан съответният горски отдел, номерът му. Темата за горите е много важна за българското общество. Сигнали получаваме почти ежедневно. По 25 сме работили по-активно от началото на годината до момента. Сериозни сигнали имаме, които са изпратени до прокуратурата„, каза пред БНР Яна Барзова от „Световен фонд за дивата природа“.

Източвик : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!