20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:06, 6 март 20211min

Младенов : Собствениците на кучета да спазват наредбите на Общината

kuche

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Във връзка със зачестилите напоследък случаи на отравяния на кучета на територията на общината, кметът Йордан Младенов излезе с позиция в социалната мрежа. Публикуваме споделеното без редакторска намеса : 

Скъпи съграждани,
във връзка със зачестилите напоследък случаи на отравяния на кучета на територията града искам да ви споделя, че са констатирани случаи на злонамерено отравяне на кучета със съмнителни хранителни вещества. След получени сигнали от граждани, е образувано досъдебно производство срещу неизвестни извършители. В тази връзка се обръщам към стопаните на кучета : не разхождайте своите питомци без каишка и надзор, не позволявайте да поглъщат храни или течности оставени по улицата.
Заявявам, че ръководството на местната администрация няма да толерира подобни насилствени, противозаконни и нехуманни дейности. При констатиране на такива прояви ще бъдат налагани рестриктивни мерки срещу извършителите и те ще понесат съответните законови мерки и наказания.
Община Пещера работи по прокт за изграждане на приют за безстопанствени кучета и домашни любимци. Към момента се търси подходящ терен за осъществяване на тази идея. Следвайки принципите на взаимодействие на Общината с граждански инициативи, с активното участие на Екатерина Кънчева вече работим по идеен проект за място, където гражданите могат безпрепятствено да разхождат четирикраките си приятели. Тази идея ще бъде реализирана до началото на активния летен сезон.
Обръщам се към собствениците на кучета с молба да спазват наредбите на Общината за отглеждане и разхождане на кучета в откритите пространства. Напомням, че всеки притежател на домашен любимец е длъжен да го регистрира в Общинска администрация.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!