25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:42, 3 февруари 20201min

Младенов потачи 100- годишната баба Петра

mladenov - yubilei baba Petra

Пещера- Радилово. Баба Петра от Радилово днес посрещна своя 100- годишен юбилей. Първият поздрав бе от кметът на Общината Йордан Младенов. Той връчи празнична торта. Цветя поднесе Благой Харизанов- кмет на пещерското село. Баба Петра, както й казват близките, е родена на 3 февруари 1920 година в село Радилово. Родила двама сина и една дъщеря. Радва се на две внучета и две правнучета. През целия си съзнателен живот се е занимавала със земеделие. Освен това, тя е била отлична домакиня, споделя дъщерята  на столетницата. Дълголетници са били и родителите на юбилярката. И двамата са доживели 97-години. Рецептата на баба Петра /б.р.  на старогръцки: Πέτρα, означава камък / за дълголетие  е простичка : повече зеленчуци и по-малко месо, по- малко ядове и повече радост. Бабите и дядовците даряват любов и мъдрост, помагат в отглеждането на внуците, оказват финансова помощ, а също така и пазят семейните традиции, сподели Младенов. Градоначалникът разгледа паметни снимки и поздрави близките за достойния юбилей.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!