28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:12, 30 април 20201min

Младенов : Поклон, чест и слава на героите от Аликочево

yordan mladenov

Уважаеми жители  на Капитан Димитриево

 Независимо, че извънредно положение в България и пандемията, която сполетя целият свят не Ви дава възможност да отпразнувате своя празник, отправям своя поздрав за благоденствие и благополучие на всички Вас.

Знам не малко за историята на с. К. Димитриево Знам, че от тук започва неолитното летоброене на историята на нашата община. Тук има останки от древни тракийски поселения, от римски градища, мостове и пътища, които говорят за велико минало. Тук са запазени спомени от   участието на с. К. Димитриево в славното Априлското въстание през 1876 год. И днешният празник е показателен за  нашата почит и уважение към онова славно време на  Априлската епопея, към  стотиците капитан димитриевци отдали своя живот за свободата и националното обединение на България. Всички те, са се борили в името на българската кауза, сплотила народ и вяра в едно,

Априлското въстание уважаеми дами и господа е част от българската съдба.  За това ние няма да забравим подвига на капитан димитриевци. Техният подвиг ще бъде за нас отправна точка за национална гордост, самочувствие и поглед напред в бъдещото развитие и просперитета  на с.К. Димитриево.

 

Честит празник и на многая лета!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!