29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:15, 6 февруари 20201min

Младенов : Качествено управление, достъпност на социалните услуги и осигуряване на трудова заетост са мои приоритети

yordan mladenov

Пещера.  Качествено управление, достъпност на социалните услуги и осигуряване на трудова заетост на уязвими групи в общината са част от мерките и дейностите по изпълнение на приоритетите на Йордан Младенов. Целта е подобряване на жизнения стандарт в община Пещера. В Програмата за управление на община Пещера за периода 2019 – 2023 г. се предвижда поетапно намаляване на таксата за детските градини, до пълното й отпадане в края на мандата, както и възстановяване на прякото общинско управление на социалните услуги. За Пещераприм Кметът поясни, че ще бъде изготвен анализ за отдаване на наличните общински жилища на хора в неравностойно положение. В Програмата се предвижда да бъдат подобрени условията в пенсионерските клубове в Пещера, К. Димитриево и Радилово, както и в другите социални клубове. Заедно със специалисти от Общинска администрация ще бъдат разработени проекти с европейско и национално финансиране за осигуряване на трудова заетост на хора с ниски доходи, безработни лица, младежи до 29 г. и хора над 50-годишна възраст. Програмата за управление на община Пещера за периода 2019 – 2023 г. е документ, чието изпълнение в съответствие със законодателството, ще бъде отчитано ежегодно. “ Програмата за управление е отворен документ, в който могат да се изготвят допълнителни мерки, които да осигурят постигане на приоритетите за развитие на община Пещера“, поясни Йордан Младенов.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!