25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Младенов инспектира Дирекция «Социално подпомагане»  в Пещера

DSP

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов посети Дирекция «Социално подпомагане»  в Пещера за да провери как вървят довършителните дейности след преместването на институцията в нова сграда в центъра на града на ул. „Дойранска епопея“ №5,  / сградата на бившия АПК /. Градоначалникът пожела сам да се убеди създадени ли са съвременни условия за работа с потребителите.

Идеята на Младенов за преместване на Дирекцията датира от 24 април 2020г.

Към тази дата социалните служители ползваха част от общински имот ул. «Симон Налбант» № 8. Поради изтичане на десет годишния срок на договора и с оглед по-доброто организиране на дейността на Дирекцията, Общински съвет- Пещера предостави за ползване нов имот в който тя да се осъществява дейността си.

Мотивите на Младенов бяха, че по този начин се цели предоставяне на качествени административни услуги на потребителите и осигуряването на достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Новото помещение е в центъра на града в близост до всички други административни учреждения и банкови институции, което е значително улеснение за  ползвателите.

Направено е ново осветление в сградата. Кабинетите са освежени и пригодени за качествено административно обслужване. Монтирани са парапети на съществуващата рампа за да бъде осигурен пълен достъп за хора с увреждания. Предвижда се прилежащото пространство да бъде облагородено.

След преместването, в една сграда работят службите на Бюрото по труда, Кризисния център и Социално подпомагане. 

[dropcap]P[/dropcap]eshtera prim припомня, че от 29 декември 2020г. Дирекция „Социално подпомагане“- Пещера започна приемане на заявления и декларации по различните нормативни основания за подпомагане в новия си офис – Пещера, ул. „Дойранска епопея“ №5, етаж партер / сградата на бившия АПК /. Телефони за информация със служителите на Дирекцията : 0350 6 43 25 / 0350 6 43 08.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!