28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:48, 31 октомври 20202min

Мирослав Ангелов спечели гимкхана Твърдица 2020

Gymkhana Tvarditza 2020 (2)

Твърдица : Пилотът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов стана пръв в третия и финален кръг от националния шампионат по гимхана, който се проведе на картинг писта „Тодор Славов“ в Твърдица. В надпреварата участваха 20 заявени автомобила, които преминаха успешно и през техническия преглед преди състезанието, състоящо се от три манша. Първият и третият на трасе с дължина 840 м, а вторият 730  м. Именно по време на него на пистата заваля лек дъжд, който постепенно се усилваше и предостави на пилотите допълнителна възможност да покажат уменията си.

Състезанията от категорията гимкхана представляват майсторство управление по точно определено трасе с изпълняване на елементи, а неправилното минаване коства много като наказателни точки. Докато бутната гума струва 2 сек, които много трудно могат да бъдат избити в рамките на едната обиколка, пропуснат елемент коства на пилота цели 60 сек. Затова и концентрацията тук е сред най-високите в моторните спортове.

Дисциплината бе развита на световно ниво в последното десетилетие от американеца Кен Блок, който всяка година събира най-добрите пилоти на планетата, за да премерят сили. Категорията е много атрактивна, защото предоставя на публиката възможност да следи цялото състезание. Заради пандемията от коронавирус в Твърдица обаче публика липсваше, а всички пилоти и организаторите стриктно спазваха правилата и разпоредбите на Министерство на здравеопазването.

Със своята Skoda Fabia R5 Evo Мирослав Ангелов успя да премине трите манша с общо време 3:47,82 мин и събра 30 т. Ангелов бе най-бърз във всички три манша от състезанието и кара със сликове, като на мокрото трасе сложи по-мека смес.

Предложих на пилотите организаторите да карам извън официалното класиране, защото не се боря за този шампионат и не исках неволно да участвам в битката за титлите в гимкхана, но те пожелаха да се състезавам редом с тях. Дойдох в Твърдица, защото този тип състезания са много технични и са добра тренировка за ралитата. Тук се внимава да не се удари гума, а при ралитата на нейно място има камък, бордюр или дупка, така че съм доволен, че преминах чисто и без наказателни точки. Също така за участниците мисля, че е интересно да видят поведението на професионален спортен автомобил като Skoda Fabia R5 Evo. Изненадвам се, че и други рали пилоти не участват в тази дисциплина, защото става голямо шоу“, коментира Ангелов.

След него в генералното класиране втори е Мартин Николов с Renault Clio с 24 т. и 4:18,59 мин от модифицирания клас. На трето място е Цветомир Русев със Suzuki Swift, който стана пръв при стоковите коли с време 4:19,71 мин и 30 т. Втори след него в този клас е Данаил Русев със същия автомобил и общо 4:22,28 мин и 24 т., а трети е Иван Ангелов с VW Polo с 21 т. и 4:26 мин. В модифицирания клас трети стана Калин Стефанов с Peugeot 206 и време 4:20,45 мин.

В генералното класиране при дамите най-бърза бе Илина Монева със Citroen Saxo, която премина трите манша за 4:58,99 мин и събра 30 точки. Втора остана Петя Генчева с VW Lupo с 5:04,19 мин и 24 точки, но с 2 наказателни секунди от първия манш. Трета при жените е Теодора Иванова със Citroen Saxo с 5:13,53 мин и 21 т. Трите дами се състезават в класа на модифицираните автомобили, а на четвърто място и първа при стоковите коли е Мария Русева с VW Polo – с общо време 5,37,15 мин и 19 т., но и наказателни 1,02 мин.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!