19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:09, 25 юни 20201min

Медиците в болницата във Велинград подадоха колективна оставка

covid-19

Велинград. Медиците от общинската болница във Велинград подадоха колективна оставка, съобщи bTV. Мотив за решението са непрекъснато променящите се правила и инструкции на здравните власти за работа с пациенти с коронавирус.

Те все още продължават да лекуват пациенти, но настояват за среща с Националня оперативен щаб относно начините за лечение на COVID-19.

Медиците казват, че болницата няма условия за лечение на болни от заразата, въпреки това те лекуват подобни пациенти.

В общинската болница в момента се лекуват 7 души с коронавирус, а още петима са настанени в изолатора със съмнения, че са заразени.

„Разочаровани сме от начина, по който получаваме разнопосочни указания и заповеди за лечението на паценти с COVID-19“, коментира д-р Ванков от неврологичното отделение.

„Ние не сме хора, които се страхуват, избрали сме тази професия и разбираме рисковете за себе си и за семействата си, но в нашата болница нямаме условия за лечение на това заболяване“, допълни д-р Ванков.

Той е на мнение, че болницата, която е построена през 1953 г., не отговаря на санитарно-хигиенните условия, които се изисват за лечението на пациенти с коронавирус.

„Има смесване на потоците на болни и здрави, а лекарите, които лекуват болните с коронавирус, дават консултации и в други отделения“, посочи той.

По думите на д-р Ванков каквито и мерки да бъдат взети, не може да се гарантира, че други болни няма да се заразят с вируса.

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!