25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

МВнР публикува адресите на избирателните секции в чужбина

mvnr
[dropcap]А[/dropcap]дресите на избирателните секции в чужбина, както и списъците на гражданите, заявили желание да гласуват зад граница, вече са достъпни на сайта на Министерството на външните работи. На сайта на всяко дипломатическо представителство могат да бъдат проверени конкретните адреси за страната в секция „Избори за Народно събрание“.
Общо 465 са избирателните секции в 69 държави по света. 
Най-много избирателни секции ще бъдат разкрити в Германия – 69. Към момента 7 от тях са под условие, като се очаква разрешение от местните власти. Даването на съгласие за такъв голям брой секции е безпрецедентно, съобщават от Министерството на външните работи.
В Испания ще бъдат разкрити 53 секции, в Италия – 25, в Гърция – 20, във Франция – 18, в Австрия – 17, в Канада – 13.  Във Великобритания, САЩ и Турция избирателните секции ще бъдат по 35, какъвто е максималният брой, допустим за държава извън Европейския съюз.
За Испания нашите сънародници ще трябва да гласуват в секциите по местоживеене, заради ограничителните мерки срещу коронавируса.
Източник : / https://bnr.bg

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!