19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:45, 10 ноември 20201min

МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ увеличава леглата си за лечение на пациенти с COVID-19

d-r Stoil Apostolov

Пещера. Медицински комплекс „Проф. Д. Ранев“- Пещера реорганизира структурата си и към досегашно разкритите 10 легла за лечение на пациенти с ковид на територията на Инфекциозно отделение разкрива още 10.

Те ще бъдат усвоени от Отделение по вътрешни болести. Така цeлият сектор по пулмология, част от отделението, в лечебното заведение е трансформиран като структура за диагностика и лечение на пациенти съмнителни за инфекция, както и такива с доказана инфекция с COVID-19.

В контекста на това, че Пещера вече се намира в червена зона на заболеваемост апелираме към всички граждани да спазват мерките за носене на маска, дезинфекция и спазване на дистанция.
В медицински комплекс „Проф. Д. Ранев“ триажът на пациенти с недоказана инфекция с COVID-19 се осъществява в приемно-консултативен кабинет на инфекциозно отделение, откъдето се консултират и пациентите с вече доказана инфекция и положителен PCR тест за наличие на ковид.
Молим всички, които имат симптоми първо да се свържат с личния си лекар,а при влошаване на състоянието им да следват неговите указания. Към момента на територията на цялата страна натоварването върху болничната помощ е изключително голямо!
Д-р Апостолов – управител на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!