25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Магнитното поле на Земята падна 3 пъти, Шумановият резонанс изчезна за часове

magnitno pole planeta zemya

Поредица от неслучайни планетарни събития се случват от 21-Декември насам. Като започнем с необичайните и продължителни земетресения в централната част на Европа (Хърватия), които през ден-два бележат магнитут близък или по-голям от 5 по Рихтер и регулярни трусове от 1.3 до 2.4-а степен през средно 60 минути, както и трусовете в Егейско море, то вчера обаче се случи нещо съвсем необичайно.

За първи път наземни уреди и сателити, следящи магнитното поле на Земята, регистрираха остър спад в магнитосферата на планетата. Данните от GOES-R (Geostationary Operational Environmental Satellite) сателитът от серия GOES, предназначен за атмосферни и повърхностни измервания на Земята в Западното полукълбо за прогнозиране на времето, проследяване на бури, мониторинг на космическото време и за метеорологични изследвания, показа необичайни отрицателни стойности.

Регистрираната аномалия включва цялото западно полукълбо на Земята, разположено на запад от меридиана в Гринуич и на изток от 180-ия меридиан. Меридианите на Западното полукълбо са обозначени от меридианите на западната дължина. Западното полукълбо включва части от Европа, разположени на запад от Лондон, някои части на Африка, Антарктида, Атлантическия океан, Америка, част от полуостров Чукчи в Азия и по-голямата част от Тихия океан.

Падането на магнитното поле, дори и за кратко, е аномалия, която не може да премине безследно и трябва да се очаква, че тази аномалия може да бъде последвана от активиране на вулкани или мощно земетресение. Ако аномалията продължи често, някои учени дoпускат, че това може да са сигнали за предстоящо обръщане на земните полюси.

В същото време, специализираните уреди за измерване на Шумановия резонанс спряха да отчитат вълните, което е пряко свързано с падането на земното магнитно поле.

Вчера електричеството в цяла Европа спря за дълги часове, включително и в много части на България, макар в сравнение с други западни страни, у нас аномалията да се усети по-слабо, което доведе електроенергийните оператори да изключат аварийно всички фотоволтаици и редица индустриални предприятия.

Припомняме, че от 21-и Декември 2020-а година, според алтернативни астро-изследователи, земната ос на планетата Земя се е изправила с 1 градус, но това към момента не се потвърждава от конвенционалната наука, макар да са налице всички технологични инструменти, които могат да го потвърдят или отрекат. Факт обаче, са фини измествания спрямо космически обекти, а реалното усещане за този 1 градус „изправяне“ на земната ос ще е свързано с осезаеми климатични промени ( за България трайно затопляне на времето), а също и с промени на ниво „финни тела“, тъй като изправянето на земната ос, макар и само с 1 градус, е свързано с фините тела и сърцето – оттам с чувствителност, чувствата и вътрешните състояния.

Паралелно със случващото се в западното полукълбо, преди 2 дни беше регистрирано силно увеличение на т.нар. „Южно-Атлантическа аномалия“ – зона с изключително слабо магнитно поле. Дълбоко в нашата планета течното желязо продължава да тече генерирайки магнитно поле, което ни предпазва от вредното лъчение от слънцето. От време на време потокът обаче се променя и магнитното поле се обръща. За последно това се е случило преди 780 000 години. Може ли 2021 г. да е годината, когато северът става юг?

Един признак, че Земята може да се готви за магнитно обръщане, е отслабването на магнитното поле. Знаем, че магнитното поле на Земята се е разпадало с около 5% на век от началото на измерванията през 1840 г. И голяма част от този разпад е свързан със странно слабо място между Южна Америка и Южна Африка, известно като Южноатлантическата аномалия. Този пластир се е увеличил през последните 250 години и днес слабото поле бърка сателитните технологии.

Според анализ на вулканични скали от южния атлантически остров Света Елена геолози от Университета в Ливърпул показаха, че магнитното поле се движи в тази зона от хиляди години, което предполага, че Южноатлантическата аномалия е дългосрочен елемент, а не знак че магнитното поле на Земята е на път да се обърне в рамките на годинСнимка : а или две. Въпреки това обаче – свидетели сме на нещо наистина феноменално и е ред да се замислим, както за начина ни на живот, така и за вътрешният ни Космос  и вътрешните ни магнитни полета.

 

Източник : / https://portal12.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!