28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Левски Лукойл и Черноморец с победи в първенството

basketbolisti levski

Отборите на Левски Лукойл и Черноморец записаха победи в срещи от 12-ия кръг на мъжкото баскетболно първенство. Левски Лукойл спечели като гост на Академик Пловдив с 84:71 точки (23:12, 19:21, 19:20, 23:18). Академик успя да окаже съпротива само във втората и третата част, когато бяха равностойни на съперника си. „Сините“ бяха много убедителни на старта в мача, като дръпнаха с 11 точки. Те продължават да са със скъсена ротация, като бяха с група от само 9 играчи в Пловдив.
Академик Пловдив пък отново беше без гарда Адриан Секулов, който е с контузия.
Христо Захариев изигра нов много силен мач и завърши с „дабъл-дабъл“ -23 точки и 14 борби. 16 точки вкара Венцислав Петков, като с толкова се отличи и Тайрън Бразелтън. С 15 се включи Данило Тасич.
Обрад Томич беше най-полезен за домакините, като завърши с 22 точки и 13 борби. 14 точки добави Николай Николов, а 13 – Йере Вучица.
Загубата беше шеста за пловдивчани. В следващия кръг те ще имат нов труден съперник – Берое.
Левски Лукойл продължава да е само с две поражения до момента. „Сините“ ще посрещнат Ямбол в 13-я кръг

В същото време Черноморец победи Черно море Тича в своята зала „Бойчо Брънзов“ със 79:67 (21:10, 22:17, 22:21, 14:19).
Домакините доминираха през първото полувреме и си осигуриха удобен аванс от 43:27. Така тимът, воден от Васил Евтимов, взе реванш за поражението от същия съперник във втори кръг на първенството.
Това е четвърти успех за бургазлии този сезон, като сложи край на серията от три поредни поражения. Загубата пък е седма поредна за Черно море Тича. В следващия двубой Черно море приема Спартак Плевен, а Черноморец ще гостува на лидера в класирането Рилски спортист в Самоков.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!