29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:20, 9 март 20201min

Към 9 март епидемиологичната обстановка в Пещера е спокойна

кризисен щаб

Пещера. Към 9 март не са регистрирани завишени нива на респираторни заболявания в Пещера. Към края на изтеклата седмица заболеваемостта от грип е била в рамките на нормалните за сезона стойности. Инфекциозното отделение в МБАЛ „Проф. Димитър Ранев“ има готовност за консултиране и преценяване на необходимост от хоспитализация на постъпили болни от короновируса. Това става ясно след проведеното днес заседание на Общинския щаб за защита на населението при бедствия, свикано от Кмета на Общината. Градоначалникът беше запознат с епидемиологичната обстановка в Пещера, Радилово и К. Димитриево от представители на здравеопазването, полицията и пожарната. Според специалистите е задължително да се завиши бдителността в детските заведения, обществените места като се осъществява контролиран достъп на хората до тях. Присъстващите изразиха съгласие, че до голяма степен от пациентите ще зависи доколко ще се развие епидемията от COVID-19. Ръководството на Щаба се ангажира  да поддържа устойчива система за управление, съобщения и оповестяване на населението за видовете опасности. Медиците припомниха, че при симптоми на грип и температура над 37 градуса, се препоръчва 14 дневна домашна карантина, ограничаване на контактите и спазване на стриктна хигиена.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!