28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:57, 2 октомври 20201min

Кун Петерс представи своя роман „Изцелителят“ пред литературната общност в Пещера

kun peters

Пещера. На 1 октомври фламандският писател от Белгия Кун Петерс представи своя роман „Изцелителят“ пред литературната общност в Пещера.Той е автор на богато, заслужило много награди творчество. Дебютира през 1988 г. С книгите си „Пощальонът“ и „Голям европейски роман“ печели награди и известност. Преведен е на множество езици.

За романа си „Изцелителят“ Кун Петерс получава престижната литературна награда ЕСИ, а освен нея и наградата на читателите. Книгата излиза на български в превод на Анета Данчева-Манолова и издание на „Персей“. Преводът е реализиран с подкрепата на „Литература на Фландрия“ и програма „Творческа Европа“.

Кун Петерс ни поднесе една магична и увлекателна творба. Тя ни повежда на увлекателно пътешествие, надминаващо границите на страни, епохи и култури.

Модератор на срещата бе Пламен Тотев- литературен критик и изследовател.

Гост на срещата бeше Елена Рядкова- зам.-кмет на Община Пещера.

Кун Петерс каза, че би желал бъдещия си нов роман отново да дойде и представи в гр.Пещера.

В Летописната книга на Библиотеката авторът написа :”Какво удоволствие и чест е да бъда тук, в това малко градче на голямата мъдрост…”

Богдана Сиракова


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!