18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Коледната песен на повече от 2 века

koleda_

Безспорно една от най-популярните, а също и най-записваните песни в света е „Тиха нощ, свята нощ„, която е част от австрийското културно наследство. Изпълнена е за първи път през декември 1818 г. в австрийското градче Оберндорф.

При навършването на 200 години от първото изпълнение, събитието бе почетено тържествено в църква в Ню Йорк. На това място е била изпята и през 1839 г. от хористите на австрийския хор „Райнер“, когато е и дебютът ѝ в САЩ.

Снимка: pexelsСнимка: pexels

20 години след това свещеникът Джон Фримън Йънг превежда първите три куплета на „Тиха нощ, свята нощ“ на английски език.

Днес, десетилетия по-късно, песента има повече от 227 версии на 142 езика. Тя носи вечното послание за мир и е един от символите на Коледа и Рождество Христово.

 

 

Иточник : / https://www.sinoptik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!