16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Кметът на Ракитово води разговори с друга банка да открие клон в града

obshtina rakitovo
Ракитово. Кметът на община Ракитово Костадин Холянов има среща в сряда с директора на друга банка за откриването на клон в града. До извънредната ситуация да се търси нова банка се стигна, след като, считано от 20 януари т.г. Банка ДСК закрива офиса си в Ракитово.
На 15 януари 2021 г. финансовата институция изпрати и официално писмо в отговор на молбата на кмета Костадин Холянов да не се стига до крайната мярка и ако може да се запази офиса, за да обслужва граждани и фирми. От Банка ДСК обаче обясниха решението си от една страна, че има тенденция на незадоволителни резултати от местния офис, и от друга страна, че банката предоставя възможност за алтернативно електронно банкиране.
Банките са частни акционерни дружества и те сами определят политиките си на управление и общинското ръководство няма как да повлияе на едно частно дружество. Въпросната банка вече закри офисите си в Сърница, Батак, Кричим, Перущица, Съединение и други общини, така че община Ракитово е поредната засегната от тази реорганизация на мрежата от клонове и офиси в страната.
Кметът на община Ракитово Костадин Холянов мисли със загриженост за жителите на Ракитово, Костандово и Дорково да не останат без банково обслужване и именно в тази посока търси възможности да покани някоя друга банка да отвори офис в града.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!