18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:47, 2 ноември 20201min

Клиповете за пещерските учители във „Възрожденско приключение“ са преглеждани близо 200 000 пъти

vuzrozhdensko priklyuchenie

Пещера. Последното издание на „Възрожденско приключение“, наречено „Педагогика“ приключи. За него може да се каже, че то бе едно от най-емоционалните, провеждани досега. В продължение на 25 вечери в периода 5-30 октомври т.г. ежедневно се излъчваше въпрос в клип.

Този път тема на изданието бяха пещерските учители. За тях бяха изработени специални клипове, които бяха уникални и касаеха личността и специалността на преподавателя. Така играта върна своите почитатели в ера, в която училището беше култ, а преподавателите – свещени личности.

Идеята беше да се поменат с добро всички 25 участника в изданието, а пък то самото бе посветено на Деня на будителите. Ежедневните награди бяха книги на пещерски автори, а голямата награда – петзвездна спа- почивка.

Създателят на играта Мария Джуркова сподели, че единственото й притеснение по отношение на играта е, че не е успяла да покаже всички заслужили с труда си уважение учители на Пещера. По думите й настрани са останали изключително ценените учители Пройчев, Чилов, Чилова, Арфа Андонова, Шкретова, Пенева, Ангелчов и много, много други, за които времето и информацията са се оказали недостатъчни.

Важното в случая е, че за 25-те дни на изданието клиповете за пещерските учители са преглеждани близо 200 000 пъти. Това означава, че стотици потребители на социалните мрежи са прочели имената не само на учителското войнство от Пещера, а и на авторите, представени в изданието. Книги на Симеон Ботев, Зоя Кацарова, Христо Милчев, Веселина Пепеланова и Памела Мекушина заминаха като награди освен в Пещера, в София, Стара Загора, Попово, Провадия, Варна, Чирпан, Дупница, Мездра, с.Вардим/Свищовско, а отзивите за техните произведения бяха възторжени.

Всяка вечер точно в 19:00 часа се излъчваше нов въпрос, а десетки нетърпеливи го очакваха с нетърпение. Което е и целта на начинанието – да се припомнят с трепет хората, оставили своята ярка следа в развитието на образованието в Пещера.

За 25-те дни бяха представени учителите – Катерина Атанасова – математика – Стоян Раканов- изобразително изкуство – Христо Ангелов – физкултура – Стела Тодовичина – френси език – Никола Маринов -п БЕЛ – Виолета Игнавоа-география – Матей Терзиев-физика – Надежда Чолакова-химия – Йордан Пенев – история и френски език – Иван Желев-начална педагогика – Стойка Цвеева-информатика и математика; – Димитър Ангелов-физкултура; – Инж. Анна Миндова-технология на тютюна; – Никола Парисов – немски език – Елена Иванчева-математика – Петър Ламбрев-биология – Тимотей Михайлов-литература и философия – Мария Иванова – начална педагогика – Костадин Мендизов-земеделие – Проф.Никола Галанов – физика – Сюлейман Рабчин – начална педагогика – Никола Иванов-растениевъдство – Димитър Млячков-биология – Йордан Ангелчов – начална педагогика – Стефан Попчев – история.

Тъй като много от любимите учители на града не бяха обхванати от това издание Мария е получила интересно предложение от председателя на Общински Съвет- Пещера – д-р Николай Пенев за продължение на начинанието.

Нещо, което тепърва ще се осъществи и за което ще ви държим в течение. Екипът на „Възрожденско приключение“ не пропусна да честити подобаващо Деня на народните будители, горещо благодари на всички свои почитатели и обеща да ни въведе в ново, още по-мащабно и вече международно приключение. Остава само да очакваме.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!