20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Каролина от Мексико направи своя български коледен поздрав със стих на Йордан Стубел

karolina

Пещера. Каролина от Мексико направи своя български коледен поздрав със стих на Йордан Стубел

В поредната вечер на новото Коледно издание на „Възрожденско приключение“, наречено „ Чужденци четат българска поезия“ Каролина от Мексико поднесе своя коледен поздрав с изпълнението на стиха на Йордан Стубел „Чудна звезда“. Младата и усмихната изпълнителка сама бе направил субтитрите къмм своето видео-поздрав към феновете на „Възрожденско приключение“- нещо забележително, предвид латинският текст, който е основен за тази страна. Трудният текст, който Ви показваме по-долу, беше изпълнен чудесно от мексиканката:

Чудна звезда Що така си заблестяла, ой, звездице ясна, бяла и с лъчи прозрачни, меки, къпеш снежните пътеки? Грея, о, дечица будни, грея тази вечер чудно, че ви нося радост свята, радост вечна на земята. Затова съм заблестяла, затова съм ясна, бяла – и изгрявам с сила нова, че е Рождество Христово!

Йордан Стубел

Каролина отскоро учи български, но го прави с огромно желание и любов. Напомняме, че освен знамената с български символи и имената им, изписани на кирилица, които са подготвили за всеки един участник организаторите, ще бъдат определени и трима от тях, които ще получат големите награди- традиционни, ръчно изработени български подаръци-съкровища.

Тримата победители ще бъдат определени от участниците, които съберат най-много харесвания, коментари и споделяния на клипа. Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Ако изпълнението на Каролина Ви харесва Ви допада и ако решите, че тя заслужава една от трите големи награди, може да я подкрепите като споделите, харесате и коментирате нейния клип на адрес: https://www.facebook.com/gameinpeshtera/videos/798241074089695


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!