24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:20, 4 септември 20201min

„Канал 3“ ще бъде новинарския канал на „Нова телевизия“

iva stoyanova

Канал 3″ ще бъде новинарски канал на „Нова броудкастинг груп“, а по „Нова телевизия“ ще има развлекателни предавания и сериали. Това стана известно от интервю на изпълнителния директор на „Нова броудкастинг груп“ Ива Стоянова пред вестник 24 часа“ и в сутрешния блок на „Нова телевизия“.

„Желанието ни е това да е новинарската телевизия в портфолиото ни, така че профилът ще бъде запазен, но ще инвестираме във все по-високото качество на продукта. 2020 година започна и продължава да се случва като една от най-трудните и динамични години в новата история не само на страната ни, но и на света. Нуждата на зрителите от постоянна, директна и обективна информация ни постави пред необходимостта от всекидневни промени в програмата на „Нова телевизия“. Да я прекъсваме с извънредни емисии новини, брифинги и пресконференции, което категорично убеди собствениците и мениджмънта, че в групата ни липсва отделен новинарски канал“, казва пред в. „24 часа“ Ива Стоянова.

 

На 1 септември (вторник) стана известно, че „Нова броудкастинг груп“ иска да придобие телевизионния канал „Канал 3“ и още четири радиа и музикална телевизия. Документите за това са в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). От думите на Стоянова се разбира, че все още се чака становище от комисията и е рано да се говори за сделка.

Според нея с обособяването на отделен новинарски канал ще удовлетвори онази част от аудиторията на „Нова“, която предпочита да гледа развлекателната програма и не й е приятно тя да бъде прекъсвана от извънредни емисии.

Попитана защо ръководството е предпочело да купи съществуващ канал, вместо да създаде свой собствен, Стоянова заявява, че е било решено да се заложи на „спортния трансферен принцип – да опитаме да купим доказан състезател, вместо тепърва да започваме с тренировките“. Преди да премине в „Нова телевизия“, Стоянова беше собственик (по документи), управител и програмен директор на „Канал 3“. „Познавам изключително добре тази телевизия и възможностите на екипа. Това ми дава допълнителна увереност, че намеренията на „Нова броудкастинг груп“ да има висококачествен новинарски канал биха могли да се реализират по възможно най-добрия начин, и то с разумни инвестиции и усилия“, казва още Стоянова.

Ново публицистично предаване по „Нова“

През октомври между 16 и 17 часа ще има ново публицистично предаване с радиоводещия Михаил Дюзев. „Ще бъде различно, ще има дебати, ще има сблъсъци“, обясни Ива Стоянова пред „Нова телевизия“. Ще има нови водещи и в предаването „На кафе“.

През есента по телевизията ще започне излъчването на нов български сериал – „Братя“, който ще бъде показван всеки делничен ден от 22.30 ч. преди новините. Втори сезон ще има и сериалът All inclusive. Ще продължи и излъчването на „Откраднат живот“, който ще има свой десети сезон. „В него ще бъдат засегнати много от актуалните теми, ще има и за коронавируса“, заяви още Стоянова.

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!