19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков20:25, 31 октомври 20202min

Калинка Павлова : Какво означава иновативно училище в община Пещера? Заслуга на Елена Ацинова

ou sv patriarh evtimii

Пещера.

Здравейте, г-н Насков! Пише ви Калинка Павлова – директор на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Новината, че училището ни е иновативно вече не е нова, но ние желаем да обясним в какво се изразява иновацията.

Такова е посланието изпратено до редакцията. Публикуваме дословно изпратеното писмо :

Не е новина, че  ОУ “Св. Патриарх Евтимий“ е първото иновативно училище в община Пещера. Какво обаче означава това? Едно училище с 60 годишна история, с изграден авторитет и утвърдени традиции тръгна по пътя на иновацията, условно наречена „Избираме да бъдем добри“.

Адмирации към изключителната заслуга на Елена Ацинова, дългогодишен директор на училището, за постигнатия успех.

Поздравления за учениците, учителите и родителите, които имат щастието да участват в образователния процес в училище, което прилага иновации в учебното съдържание в часовете по „Родолюбие“, „Здравно и екологично образование“ и „Интеркултурно образование“, с основна цел повишаване качеството на образованието.

„Национално самочувствие, гражданско съзнание и поведение, общочовешки ценности и добродетели, екологична култура, екологично съзнание и поведение, културна идентичност, интеркултурни отношения и толерантност са част от основните понятия по учебните предмети, включени в иновацията“, пише Павлова в своето писмо до редакцията.

Според новият директор на учебното заведение “ учениците ще се научат да създават онлайн плакати, видеоклипове и графики, интерактивни мисловни карти, онлайн постери, електронни книги и други, както и да изследват, да експериментират, да търсят и синтезират конкретна информация.

Целта е ефективно усвояване на знанията от учениците и изграждане на инициативност и креативност, създаване на нагласа за учене през целия живот. И всичко това подчинено на основната идея на иновацията – избора да бъдем добри.

С висок професионализъм, духовност и стремеж към успех учителите в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“  водят учениците по пътя на знанието, развивайки техния талант и творчески умения. Огромна отговорност е да помогнеш отрано на децата да развият потенциала си, да усвоят знания и умения, които да им помогнат да сбъднат мечтите си и да живеят пълноценно в свят, който ще е по-сложен, по-динамичен и непредвидим от този, който познаваме.

Политиката на МОН за въвеждането на иновации в образованието е възможност за изграждане на модерни училища. ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ се нареди сред тези училища, в които учениците могат да подобряват образователните си резултати, мотивацията за учене, участието си в училищния живот и да развият креативното си мислене, различни компетентности и емоционална интелигентност. Училището разполага с прекрасно обзаведени и оформени специализирани кабинети по иновативните учебни предмети и ежедневно осъществява своята иновация.

В навечерието на един прекрасен български празник – 1 ноември се проведе поредният иновативен урок по родолюбие в пети клас, посветен на най-светлите личности от българската история – будителите.

Под ръководството на Йорданка Ганчева, петокласниците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ се състезаваха и показаха завидни исторически знания и умения да работят в екип.

Честит 1 ноември на всички ученици и учители от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“!

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!