23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:27, 18 септември 20201min

Как да изчистим купешкото пиле от антибиотиците и хормоните

pileshko meso

Колкото и да не ни се иска, не можем да бъдем сигурни в качеството на пилешкото , което купуваме от магазинa.

Дори от етикета да ни уверяват, че е отглеждано без хормони и антибиотици в храната, винаги имаме едно наум и в повечето случаи – не без основание.

В големите птицеферми хранят птиците с фуражи, които съдържат солидно количество хормони – благодарение на тях пилетата и пуйките наддават добре и за кратко време достигат нужното тегло. А съвсем естествено е птиците също да се разболяват и тогава те, също както и хората, се лекуват с антибиотици, които остават в тялото им поне 7-10 дни след прилагането.

Можем ли тогава да бъдем сигурни, че месото, което ни предлагат в супермаркета, действително е напълно чисто? Естествено – не! Да, но как тогава да се сдобием с наистина качествено пилешко месо, при условие, че нямаме баба на село, която да гледа кокошки?

Днес ще ви представим трите най-лесни метода, с които да изчистите пилешкото от антибиотиците и хормоните.

Първи метод

Сварете пилето и веднага изхвърлете пилешкия бульон. Да, той е безценен за супа и ред други вкусни гозби, но повярвайте, ако пилето не е отглеждано от вас или вашите роднини на правилната диета, няма защо да се възползвате от този бульон. В най-масовия случай той просто ще навреди на тялото ви.

Втори метод

Не готвeте цялото пиле! Отстранете внимателно бъбреците и черния дроб, в които се натрупват повечето токсини. Отстранете пилешката кожа, след което можете да започнете готвенето.

Трети метод

Пригответе си следния разтвор: 1 литър чиста вода, 2 супени лъжици сол и сока от половин лимон. Накиснете пилето в получената течност в продължение на поне 2 часа. След това изцедете старата вода, сипете нова и отново накиснете за 2 часа. Също така месото може да се накисва в минерална вода. Този метод не само намалява съдържанието на антибиотици и хормони в месото до минимум, но също така омекотява пилето.

Едва след подобно дълго накисване може безопасно да пристъпите към готвене с месото.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!