25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:35, 31 януари 20201min

Какво ще бъде времето през февруари

vremeto

С температури, по-високи от обичайните ще започне февруари. Тази година се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която в Северна България и високите полета е от 0° до 2°, в Южна България и по Черноморието – между 2° и 5°, а в планините – между минус 8° и минус 3°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а най-високите – между 17° и 22°, гласи месечната прогноза на Националния институт по хидрология и метеорология.

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, която за равнините е между 30 и 50 mm, в планините – между 40 и 70 mm, за Рило-Родопския масив и Странджа от 60 до 100 mm.

През първото десетдневие температурите ще бъдат по-високи от обичайните, въпреки че през последните дни от периода значително ще се понижат. Вероятността за валежи на повече места има през втората половина от периода, като в края на десетдневието в Северна България и по високите полета дъждът ще премине в сняг.

През второто десетдневие динамиката на атмосферните процеси ще бъде повишена. Температурите ще се понижат още и ще бъдат близки до обичайните. Ще има чести валежи: в Северна България – предимно от сняг, а в Южна и по Черноморието – от дъжд.

Динамично и променливо ще се задържи времето и през последното десетдневие, с температури, близки до обичайните. Вероятност за валежи има около 22-и, 25-и и в края на месеца.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!