28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:58, 29 юли 20201min

Какво ще бъде времето през август

more

През август се очаква средните температури да бъдат между 21° и 24°, за високите полета – между 18° и 20°, а за планините – между 13° и 17°.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 9° и 14°, а най-високите – между 33° и 38°, прогнозират от НИМХ.

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през август ще е около нормата, в западните райони – около и над, а в източните – около и под нормата.

Климатичната норма за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони – от 50 до 80 л/кв.м.

В началото на месеца,

след преминалото атмосферно смущение, температурите за кратко ще се понижат, но към 3-4-ти август отново ще се повишат. Ще преобладава слънчево време.

В средата и в края на първото десетдневие

се очаква преминаването на атмосферни смущения и на места, главно в западната половина от страната, ще има краткотрайни превалявания, с гръмотевична дейност и относително понижение на температурите.

През повечето дни от второто десетдневие

се очаква времето да се определя от област на високо атмосферно налягане. Ще бъде предимно слънчево. Вероятност за преминаване на студен фронт има около средата и края на периода, когато на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност.

През третото десетдневие

температурите ще останат близки до климатичните норми, въпреки че през втората половина от периода постепенно ще се понижават. Вероятност за краткотрайни валежи има около 25-и и в края на месеца.

Продължителността на деня е 14 ч. и 25 мин. В края на месеца Слънцето изгрява в 6 ч. и 51 мин. и залязва в 20 ч. и 01 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 09 мин.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!