25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:14, 7 юли 20202min

Йордан Младенов се помоли пред иконата на Св. Неделя в К. Димитриево

Mladenov_ sv nedelya

Пещера- К. Димитриево. Българската православна църква почита днес паметта на Света великомъченица Неделя. Жителите на пещерското село отбелязват храмовия  празник днес. Отец Борис посрещна богомолците и гости с пита по стародавна традиция.

Да уважи божият дом и иконата на светицата пристигна кметът на Пещера Йордан Младенов. Той беше придружен от зам.-кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова, както и от ВР.ИД. секретар на администрацията Галина Стоянова. В празничната молитва участваха архиереи от духовната околия и кметът на Капитан Димитриево – Владимир Петров.

Отец Борисов пожела през следващата година всички отново да се съберат в двора на църквата за да си пожелаят „светли бъднини в мир и добруване“.

Младенов запали свещ пред иконата на Св. Неделя и отправи молитва за здраве и благочестие на жителите от общината. След църковната служба беше раздаден курбан на християните. 

Църквата е построена със средства от дарения през 1852 година. Peshtera prim припомня, че през 2012 г. тържествено бяха отбелязани 160- години от изграждането на светата обител.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!