29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:44, 24 юни 20202min

Йордан Младенов се помоли за здраве и благочестие в храм „Св. Йоан Предтеча“ в Брацигово

yoan_predtecha_lracigovo-1

Пещера. Кметът на Пещера Йордан Младенов уважи поканата на Църковното настоятелство при храм „Св. Йоан Предтеча“ в Брацигово, и взе участие празничната утреня и св. Божествена Литургия.

Младенов беше посрещнат от Свещеноиконом Любомир Траянов и Надежда Казакова- кмет на Брацигово. В службата се включи Негово Високопреосвещенство † Пловдивски митрополит Николай в съслужение със  Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита и свещеници от епархията.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм“ . В празничния ден богомолният народ се събра в храма, за да отправи молитва за здраве и благочестие. На службата присъстваха и миряни от Пещера.

 

Православната църква днес  почита  църковния празник Рождество на Свети Йоан Кръстител. Заченат с Божията намеса, Свети Йоан, наречен Кръстител или Предтеча, се ражда , за да прокара пътя на неговото учение сред юдейския народ.
Той първи започва покръстването на юдеите във водите на река Йордан. Рождението на Свети Йоан е подсказано „свише“ – неговите родители  Захарий – юдейски свещеник и Елисавета, вече на преклонна възраст  получават вест, че ще имат син.
Свети Йоан Предтече кръщава самия Бог Иисус Христос .

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!