19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:05, 5 октомври 20201min

Йордан Младенов поздрави учителите от община Пещера

yordan mladenov

Пещера. 5 октомври е Международен ден на Учителите.
В България с решение на правителството датата е приета през 2006 г.
Казано е, че бивши учители няма. Учител си за цял- един живот.

Искам да поздравя учителите в Пещера, Радилово и Капитан Димитриево. Благодаря за всеотдайността и загрижеността ви към нашите деца. В своя професионален и значим човешки път безкористно ни окуражавате, напътствате и учите. В трудните дни, в които живеем продължавате да бъдете на своя пост за да дарявате знания и наука.

Искам да ви уверя, че ръководството на Община Пещера винаги се е отнасяло с цялото си уважение, почит и признателност към просветното ви дело и за вниманието към нашите деца !
Бъдете здрави и усмихнати ! Пожелавам успешна и присъствена учебна година ! От името на своите съграждани се покланям пред вашата себеотдайност !
Честит празник Учителю!

Йордан Младенов

Кмет на Община Пещера

 

198 учители преподават на учениците в община Пещера, сочи справка на Peshtera prim. В ОУ“П. Р. Славейков“ преподавателите са 20, НУ „Михаил Куманов“ има 14 учители. В ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ знанията си преподават 17 учители. Най-много : 31 са в СУ „Св. Кл. Охридски“ в Пещера. 21 са преподавателите в ПГХВТ „Ат. Ченгелев“. През учебната 2020/21 година в Обединено училище „Л. Каравелов“ преподават 27 учители, 14 са техните колеги в НУ „Михаил Каролиди“.

Преподавателите заети с възпитанието на най-малките са както следва :

ДГ „Деница“- 7 учители,

ДГ „Иглика“- 7,

ДГ „Изгрев“- 10,

ДГ „Слънчо“- 9,

ДГ „Здравец“ Радилово – 2,

ДГ „Сокола“-6,

 

В ЦПЛР- ОДК Пещера преподавателите са 13.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!