20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:49, 9 март 20201min

Йордан Младенов обявяви частично бедствено положение за част от територията на Пещера

наводнение 1 (1)

Пещера. Със Заповед № 121 от 09.03.2020 г.,  във връзка с чл.48, ал.3 от Закона за защита при бедствия кметът на Община Пещера Йордан Младенов обявяви частично бедствено положение за част от територията на община Пещера.  Въвежда се в изпълнение Плана за защита при бедствия на Община Пещера. По данни на НИМН-МОН и МЦ на ВВС за 9.03.2020 г. е обявен „жълт“ код за значителни валежи за област Пазарджик, като на отделни места количествата от валежи ще достигнат 40-50 л/кв.м. В резултат на падналите валежи от дъжд на 8 и 9 март 2020 г. частично е залят път ІІ – 377, в участъка на водосток на пътя: гр.Пещера – гр.Брацигово, имоти на юридически и физически лица в местността Света Марена, и жилищни сгради в кв. „Луковица“ гр.Пещера.  Вследствие на обилните валежи и недостатъчния дебит на водостока на моста на път ІІ – 37 гр.Пещера – гр.Брацигово, на около 1 км от изхода на гр.Пещера по посока гр.Брацигово, река Пиздица е излязла от коритото си и е заляла земеделски имот и постройки на граждани, както и на фирма „Стеа 995“ ЕООД гр.Пещера. Необходимо е привличане на допълнителни сили и техника за спешно почистване на водостока на р. Пиздица и коритото на река Пиздица. Границите на територията, на която се обявява бедствено положение са местността Света Марена и кв. „Луковица“.

Мерките за овладяване на бедствието включват : свикване на Общинския щаб за изпълнение на общинския план за защита при бедствия и взаимодействие с областния щаб и националния щаб за защита при бедствия, извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи съобразно обстановката, проверка за необходимостта от евакуацията в засегнатите имоти, проверка на микроязовир „К.  Димитриево“ и обектите на водоснабдяване и канализация, както и осигуряване на обществения ред.  Бедственото положение е в сила от 10:00 ч. на 09.03.2020 г. до 10:00 ч. на 16.03.2020 г. Копие от Заповедта е  изпратена на Министъра на вътрешните работи и Областния управител на Област Пазарджик.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!