25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов обеща на съгражданите си История на град Пещера в 980 страници

20210225_125516

[dropcap]П[/dropcap]ещера. По инициатива на кмета Йордан Младенов се проведе среща с внука на почетния  гражданин на Пещера Анастас Пунев. Една личност, която ще остане вечно в паметта на Пещера, като най-видния изследовател на историята на нашия град. Човекът, който беше влюбен в своя роден град и посвети целият си живот да му служи и популяризира. Човекът на който целият живот е минал в Пещера, всичко което е правил, го е правил в Пещера и за Пещера.

Изглед от Пещера

Анастас Пунев има издадени над 10 книги за Пещера, но трудът на живота му – История на град Пещера от праисторията до наши дни в 980 страници, все още чака да бъде отпечатана .

 

Това беше и темата на разговора между Младенов и Анастас Пунев – внук. Градоначалникът каза, че дойде времето този труд да види бял свят и поема ангажимент да бъде отпечатан, за да може тази история да влезе във всеки дом и пещерци да знаят своето славно и богато историческо минало.

Кавака в гр. Пещера
Кавака в гр. Пещера

Историята ще бъде в два тома и първоначално ще излезе в тираж от 500 броя. Ще бъде с меки корици, като се предвижда и определени бройки да бъдат и луксозно издание с твърди корици. Редактор на двутомната история ще бъде Димитър Павлов.

Уточнени бяха и финансовите параметри и печатницата, която ще отпечата историята.

Пунев благодари на Кмета за инициативата и каза, че това което зависи от него ще бъде направено и ще съдейства за осъществяване на инициативата в най-кратко време.

 

 

 

 

 

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!