28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов : На 3 Март България възкръсва за нов живот

yordan mladenov

Уважаеми съграждани,

В историята на България има много събития и дати, които са поставили основата на националното ни самочувствие и достойнство, но 3-ти март 1878 година е дата, която ярко се откроява в историческия ни летопис. Дата, която събира в едно родолюбието, възторга от дългожадуваната свобода и признателност пред нашите освободители.

Трети март е свещена дата за всички нас, защото на този ден  България възкръсва за нов живот. Една империя признава свободата на един малък, но силен народ. На 3 март 1878 г., преди 143 години  е подписан Санстефанският мирен договор, с който  отбелязваме края на една война.

На тази светла дата историята ни изправя пред поредното изпитание – да събудим духа си на българи и родолюбци и да си спомним онази мразовита зима на 1878 година, донесла изстраданото Освобождение на България. И ако трябва да прибавим още няколко само думи към тези, то несъмнено те са: „Преклонение, признателност, чест и слава на загиналите за Освобождението – руски, румънски, финландски войни и на българските опълченци”!

Векове наред непреклонният български дух броди по хайдушките пътеки, калява се в бунтове, завери, въстания! Това е епоха на революционерите и просветителите! Ние се прекланяме пред това невероятно изобилие от личности и увековечаваме тяхната памет, защото те дадоха всичко от себе си, за бъдещето и свободата на България.

Честването на Трети март е безспорно доказателство, че са живи чувствата на поклонение и признателност пред светлата саможертва на цял един народ, нетърпелив да измие с кръвта си позора на робството.

Нека в този тържествен ден, в който отбелязваме 143-вата година от Освобождението на България отдадем почит, прекланяйки глави пред паметниците на знайни и незнайни родолюбиви българи, които със своята саможертва подготвиха, проправиха пътя на нашето Освобождение и останаха достойни граждани на своята Родина.

Нека помним и реализираме техните идеи, завети, мечти за силна и свободна България! Нека с отговорност, постоянство и самочувствие да съхраняваме и защитаваме европейската си принадлежност. Преди всичко нека продължаваме да бъдем достойни граждани на свободна България, предавайки на идните поколения, да тачат, да пазят и обичат Родината ни!

 

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!