19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:47, 5 април 20201min

Йоно Георгиев : На Свети Константин зимната обстановка е като през 2015 година

zima kurort

Пещера. Новата снежна покривка в селището Свети Константин е около 40 см., съобщи за Пещера Прим Йоно Георгиев- собственик на търговски обект и постоянно пребиваващ там. „Ако някой си спомня зимата и ситуацията от снеговалежите на 8 март 2015 г., днес няма да бъде изненадан“, припомни Георгиев. По думите му към момента вали обилен, мокър и тежък сняг. Гъста мъгла и умерено силни ветрове са причина за навявания от 1 метър по усойните места. Температурата към 11.00 часа показва нулеви стойности.  „Електричеството беше прекъснато няколко пъти за кратки интервали, което създава известно неудобство за доста хора решили да избягат в планината от COVID-19. Главните пътни артерии са почистени. Второстепенните пътни отклонения към момента са затрупани със сняг“, допълни Георгиев. Той коментира, че от личен опит предвижда дърветата да не издържат тежестта на мокрия сняг и някои от тях да се счупят и да създадат проблеми като през 2015 година. От управителя на ОП „ЧПОИ“ Иван Спиров разбрахме, че цялата налична техника за работа в зимни условия е включена в разчистването на пътя Пещера- Св. Константин“. Към момента няма закъсали автомобили или бедстващи хора в курортното селище.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!