28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Италия е европейски шампион по футбол

American football field illuminated by stadium lights
Италия е новият европейски шампион по футбол, след като победи с изпълнения на дузпи Англия с общ резултат 4:3. Европейският финал се игра на стадион „Уембли” в Лондон пред над 60000 зрители, от които към 10000 италианци и в присъствието на президента на Италия Серджо Матарела.
След последната дузпа, спасена от вратаря на Италия Джанлуиджи Донарума, Апенините изригнаха от радост! Фойерверки, песни, прегръдки, възгласи, клаксони , радостни викове от балкони и прозорци, коли и мотори изпълниха улиците навсякъде!
Един щастлив вулкан на фона на също толкова щастливите сълзи на селекционера Роберто Манчини насред „Уембли”  и неговите играчи. „Момчетата бяха страхотни” – каза просълзен Манчини, доволен , че е направил със скуадрата хората щастливи.
Италия е за втори път шампион на Европа след 53 години. Постигна го след един много труден мач, в който поведе Англия още във втората минута. В 67-мата след разбъркване пред английската врата за изравнителния гол на адзурите се пребори 34-годишния  Лео Бонучи, с което стана най-възрастният реализатор на европейско първенство. Донарума спаси две дузпи на англичаните. Той бе награден за най-добър играч на Стария сонтинент.
Източник : / https://bnr.bg

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!