23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:35, 19 октомври 20202min

Инж. Анна Ангелова Миндова – етиката и естетиката в образованието

anna mindova _

Пещера. В новото издание на играта , наречено „Педагогика“ се отдава почит на пещерските учители в качеството им на будители за просвещение. Днес https://e-peshtera.com представя личността на пореден пещерски будител и общественик :

Детето е преди всичко естет : то реагира на външен вид, на видимото, на очертания и форми.

Йосиф Бродски

Инж. Анна Ангелова Миндова е родена на 10 септември 1952г. в Пещера. Завършва своето средно образование в Димитровградския химически техникум през 1971 и започва своето висше образование във ВИХВП – Пловдив , специалност „Технология на тютюна и тютюневите изделия“. Това е една от деветте катедри по това време в института, а неин ръководител е проф. Димитър Атанасов.

Анна Миндова е една от първите по успех във випуска инженер-технолози. Започва своята преподавателска кариера в Техникум по тютюна „Атанас Ченгелев“- Пещера по специалността, по която придобива своето висше образование. Заради своята активност и креативност инж. Анна Миндова е назначена на длъжността директор на учебното заведение. За своите ученици и преподавателския състав на професионалното училище инж. Миндова остава и до сега ненадминат организатор, деен и инициативен човек, който успява да създаде нови , по-добри условия за работа на колегите си, както и нови професионални паралелки във възложеното й за управление училище за учащите в него.

Създават се специализирани кабинети и нови специалности , които да подготвят професионални кадри, както и да удовлетворят търсенето на квалифициран персонал за пазара на труда. Такива са специалностите „Технология и мендижмънт в производството и обслужването в заведенията за хранене“, „Кулинар“, „Готвач“, „Мениджмънт в хотелиерството“, „Оператор в производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия“ и др.

Изявен общественик, инж. Анна Миндова е избирана за общински съветник в Общински съвет -Пещера. Делата й винаги се отличават със спазване на безукорна етика, а самата тя е еталон за подражание със своите елегантност, поведение, общуване, при всички случаи подчинени на естетиката.

Инж. Анна Ангелова Миндова остава ярка диря в професионалното образователно дело на града, но за съжаление смъртта я отнема твърде рано.

Анна, умира на 29 март 2012г.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!