27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Има опасност от поройни наводнения във водосборите на някои реки

Closeup of high water flooding on neighborhood street.
[dropcap]В[/dropcap] резултат на интензивни валежи комбинирани със снеготопене има опасност от възникване на поройни наводнения утре, в следобедните и вечерни часове, във водосборите на реките Тунджа, Марица, Арда, Атеринска, Луда река и река Средецка.

Това сочи справката на Министерството на околната среда и водите за речните нива в страната.

Водните количества на реките в по-голямата част от Западнобеломорския басейн са около и над праговете за високи води, а в Дунавския басейн – около праговете за високи води.

Продължава изпускането на водни количества от два от значимите и комплексни язовири – „Студена“ и „Боровица“, посочват още от ведомството.

Язовир Студена се изпуска от 10 януари, а в момента той е пълен на 84,23 процента. Притокът в него и днес продължава да е по-голям от размера на дневния разход, загубите и изпуснатото количество.

Запълването на язовир „Боровица“ е на 98,97 процента. При него дневният приток е по-малък от размера на дневния разход и изпуснатото количество.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!