29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:48, 30 октомври 20201min

Изтеглят от пазара козе сирене с листерии

sirene

Германски производител изтегля от българския пазар всички партиди от продукта си „Козе сирене с благородна плесен“.

Причина за изтеглянето е, че в една партида от козето сирене има установено наличие на бактерията листерия, съобщават от Агенцията по храните.

Листерията е бактерия, която причинява заболяване, което може да е особено опасно за новородени, бременни жени, възрастни хора и такива с отслабена имунна система.

Българските власти казват, че партидата, в която е установено наличие на бактерията, не е била допусната за продажба в търговската мрежа.

Като превантивна мярка се изтеглят всички партиди, а потребителите, които са закупили „Козе сирене с благородна плесен“ от германския производител, могат да го върнат в магазина.

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!