19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:13, 13 юни 20201min

Изложба живопис на Петър Ангелов в Пещера

izlozhba plakat

Пещера.  Художествена галерия „Проф. Веселин Стайков“ организира изложба живопис на Петър Ангелов, съобщи за Peshtera prim Митка Млячкова- уредник. Откриването на изложбата ще бъда на 17 юни /сряда/ от 17:30 часа, уточни Млячкова.

Художникът Петър Ангелов е роден през 1945 година в град Пловдив. Спечелва конкурс през 1970 год., след това започва работа в Народна опера Пловдив. През 1974 год. се премества в Драматичен театър Пловдив, където работи до пенсионирането си през 2008 година (с известно прекъсване поради работа в Либия). Работи изключително с маслени бои и съвсем малко с акрилни бои. Рисува пейзажна живопис, натюрморт и абстракции.

По-значителни творби са „Портрет на Родопчанката“, „Изглед от Родопите“, „Венеция“, „Английски замъци“ и редица абстрактни платна. Творби на художника са притежание на колекционери в Англия, Шотландия, Германия и Словения. Организирал е до момента 3 самостоятелни изложби: две във фоайето на радио-телевизионен център Пловдив и една във фоайето на 5-то кметство на град Пловдив.

Участва редовно като член на дружеството на пловдивските художници във всички изложби още от 2015 година, както и в благотворителни мероприятия.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!