25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:35, 6 юли 20201min

Извънредната епидемична обстановка – до края на юли

kiril ananiev

Срокът на извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли.

Мярката е превантивна и е с цел властите да имат възможност да въвеждат по-строги мерки при необходимост, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Министър Ананиев съобщи, че предстои да бъде засилен контролът по спазването на препоръчителните мерки в цялата страна като областните кризисни щабове и местните районни здравни инспекции ще имат право да въвеждат свои мерки съобразно конкретната ситуация по места.

Предвижда се масовите мероприятия, дори и на открито да се намалят до минимум, каза още министър Ананиев.

До дни той ще издаде нови заповеди за удължаване на извънредната ситуация и за влизането в страната ни на чужди граждани.

Съобщено беше също, че до края на месеца може да стане факт българското лекарство срещу коронавирус, което все още е в етап на изпитание и ще се казва „Ивермексин“.

Източник : / https://bnr.bg/post


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!