20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:36, 8 февруари 20201min

Защо все повече българи пътуват хиляди километри за ски ваканция в Алпите?

livinyo

От десетилетие все повече българи избират да изкарат ски почивката си в Алпите. Едно от най-предпочитаните и достъпни места, където през целия зимен сезон ще срещнете българи, е италианският курорт Ливиньо. Цените за картите за писти и за храна са по-високи от тези по българските курорти, но разликата е минимална, а качеството в пъти по-добро.

Във всички алпийски курорти има създадена много добра организация по пистите и лифтовете и рядко се образуват опашки. Ливиньо се води за един от най-достъпните курорти за българи.

Когато е организирана група, се използват допълнителни намаления. Така българите предпочитат да дадат някое евро отгоре, но да разполагат със стотици километри писти и десетки модерни лифтове, които да им осигурят незабравимо преживяване в планината.

Интересена подробност е, че когато Ливиньо става курорт пред 1965 г. и разполага с два лифта, на Витоша също има два лифта- Драгалевски и Княжевския, няколко години по-късно е построен и Симеоновският.

Днес в Ливиньо имат 32 лифта, които периодично се заменят с още по-модерни и големи.

Емил Борисов посещава Ливиньо от 15 години и води български групи в курорта от 10. Обича българските планини, но предпочита да кара в Италия.

Емил Борисов, организатор на групи до Ливиньо: Когато искаш да се накараш не можеш да чакаш на опашки, не можеш да чакаш бавните лифтове да те качат до горе, искаш да караш много. В Ливиньо не плащаш паркинг, транспортът е безплатен, за децата всико е измислено – до 12 години всичко им е безплатно.
Картите за 6 дни в българските курорти са с около 150 лв. по-евтини от италианските, но ако в Ливиньо си купим карта с намаление за група, разликата се стопява.

Стефан Шатов: Картата ми излиза около 4 лв. по-скъпа. А в Банско колко са километрите писти – 18 , а тука са 200, за 4 лв по скъпа карта, нали. И ако трябва всеки ден да карам и да хапвам, ако го сметнем за цяла седмица, само пътят ми идва отгоре.
Никол Поюкова: Аз в България дали на Банско или на Боровец не мога да си позволя да отида на хотел със закуска и да съм на такова разстояние от пистата каквото сме сега, сега сме на 200 м от пистата.
Ина Стаменкова: Майка ми и баща ми имат къща в Боровец и пак , ето не плащам за спане, храната си я купувам от магазина и пак ми идва скъпо, не мога да пия разтворимо кафе за 4 лв, а тук за 2 евро пия хубаво италианско кафе на 2, 500 м височина.
Освен, че лифтовете са най-модерните, в курорта се движи и безплатен градски транспорт. Така в планината не стават задръствания и хората рядко използват личните си автомобили.

Източник : / http://news.bnt.bg/


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!