20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започва ваксинирането на записаните в електронния регистър

vaksina covid 19
[dropcap]О[/dropcap]т днес стартира ваксинацията срещу Covid-19 на хората, които са се записали в електронния портал. Имунизацията на гражданите започва с наличния препарат на „АстраЗенека“. С РНК ваксини ще бъдат имунизирани обвързаните с изборния процес, както и тези, на които трябва да се постави втора доза.

Разпределението на препаратите в страната е на база желаещите. Ако в електронния регистър има направена заявка за определен вид ваксина, но тя не е налична към момента, хората могат да си поставят наличната или да изчакат по-късна дата.

От доставените количества ваксини през тази седмица 25 000 дози от препарата на АстраЗенека са разпределени за личните лекари в страната.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!