28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Заведения, училища и молове ще са затворени до 21 декември

covid-19

Извънредната епидемична обстановка в България ще бъде удължена с два месеца. Новите, по-строги мерки, целящи ограничитаване на пандемията от COVID-19, влизат в сила в петък вечерта (27 ноември) и ще продължат до 21 декември.

За да се спре разпространяването на коронавируса, се преустановяват присъствените занятия за всички ученици от 1 до 12 клас и извънкласните дейности за всички възрастови групи. Висшите учебни заведения също спират присъствените си занимания, съобщи още здравният министър.

Преустановяват се посещенията в детски градини и ясли, както и в детски центрове, клубове и др. Забраняват се и всички присъствени конференции, семинари, конкурси и всякакви други групови активности.

Спират се и всички масови културни събития с изключение на театрите при заетост до 30% и спазване на противоепидемичните мерки, включително носене на предпазни маски.

Не се допускат частни събирания и празненства с присъствие на повече 15 души. Преустановяват се и всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер. Затварят се и фитнес залите. Затворени ще бъдат и всички питейни и хранителни заведения, като разрешена ще бъде само доставката на храна за вкъщи.

Затворени ще бъдат и големите търговски обекти като моловете. Отворени остават аптеки, дрогерии, оптики, зоомагазини, застрахователни офиси, банки и офисите на телекомуникационните оператори.

Кварталните магазини ще продължат да работят. Включително магазини за дрехи и всякакви битови стоки, които не се намират в молове.

Сред забранените активности попадат и туристическите пътувания, екскурзии с организиран транспорт в страната и чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!