24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Една сватба за Деня на влюбените в Пещера

vatba

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Стартира десетото честване на Международната седмица на брака у нас, която ще продължи до 14 февруари. Справка в регистрите на Община Пещера показва, че през 2018г. „Да“ са си казали 119 жители. 149 са сключените граждански бракове през 2019 година. През изтеклата 2020г. желаещите да свият семейно гнездо са значително по- малко. Едва 81 двойки от Радилово, К. Димитриево и Пещера са изявили желанието си пред органите на местната власт. Към месец февруари 2021 година са регистрирани 10 бракосъчетания.

Едно сватбено тържество е насрочено за заветния 14 февруари, когато отбелязваме Свети Валентин- деня на влюбените. 

Международната седмица на брака се провежда ежегодно в над 25 страни по света. Нейната цел е да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да напомни на двойките за важността да поддържат близостта помежду си.

Специалисти в сферата на семейното здраве, университетски преподаватели, църковни служители, представители на институции, на изкуството, културата, медиите и бизнеса ще се включат и тази година в подкрепа на двойките, по пътя им към изграждане на успешен брак.

Двойки с пет и повече години брак ще могат да се включат в конкурса „Вашата рецепта за успешен брак“ до 9 февруари.

 

Две от тях ще получат награда като едната двойка ще е избрана от публиката, а другата от журито. Тази година част от журито на конкурса е олимпийската шампионка по стрелба Мария Гроздева.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!