16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:00, 3 ноември 20201min

Д-р Пенев кани обществеността за участие в предварително обществено обсъждане

D-r Nikolay Penev - do chasovnika na grada

Пещера. Председателят на Общински съвет-Пещера кани жителите на общината, представителите на бизнеса, средствата за масово осведомяване, неправителствените организации и цялата общественост за участие във второ предварително общественото обсъждане на Инвестиционното предложение:  „Изграждане на депо за опасни отпадъци към инсталация за производство на енергия от отпадъци и биомаса“ на Грийнбърн ЕООД.

С писмо вх.№ К-ОБС-205/ 13.10.2020г. „Биовет“АД уведоми Общински съвет – Пещера, че във връзка с Инвестиционното предложение : „Изграждане на депо за опасни отпадъци към инсталация за производство на енергия от отпадъци и биомаса“ на Грийнбърн ЕООД, гр. Пещера има одобрен от РИОСВ Допълнителен доклад за ОВОС  и  на основание чл. 97, ал. 4 във връзка с чл. 81, ал. 1, т. 2 от Закона за опазване на околната среда е насрочено обществено обсъждане на 26.11.2020г.от 17:00 часа, в читалище „Развитие“, гр.Пещера.

  С цел обществеността да бъде подробно информирана и запозната с инвестиционното предложение и всички аспекти на одобрения доклад за ОВОС,  като  се предостави възможност за задаване на въпроси, получаване на отговори и провеждане на дискусии, беше организирано предварително обществено обсъждане във връзка с цитираното предложение на 23.10.2020г.  На предварителното обсъждане бяха разисквани множество детайли, конкретизирани параметри, условия и  контрол при реализацията на инвестиционното намерение.

Във връзка със заявено предложение от инвеститора за второ предварително обсъждане и готовността му да предложи решения за постъпилите в дискусията въпроси още веднъж показва ползата от провеждането на възможно по-голям брой срещи и обсъждания, както за обществеността, така и за инвеститора.

Второто предварително обсъждане ще се проведе на 09. 11. 2020г. /понеделник/ от 17:30 часа в заседателната зала на Общински съветПещера .

Елате, прочетете, запознайте се, изразете становище!

Докладът за ОВОС и приложенията към него, в т.ч. оценката по чл. 99а са на разположение на интересуващите се всеки работен ден от 09:00 до 17:00 часа в сградата на Община Пещера (4550, гр. Пещера, ул. „Дойранска епопея“ №17), РИОСВ Пазарджик (4400, гр. Пазарджик, ул. „Генерал Гурко“№3, ет.4) и в административната сграда на „Биовет АД, гр. Пещера, (4550, Пещера, ул.“Петър Раков“№ 39).

С материалите по обсъждането можете да се запознаете и в деловодството на Общински съвет- Пещера.

Вашите мнения, препоръки и въпроси можете да направите писмено на адрес: гр. Пещера, ул. „Дойранска епопея“ № 17,  деловодството на Общински съвет или на електронен адрес: chairman@peshtera.bg и преди и след предварителното обсъждане.

 

Д-р Николай Пенев

Председател на Общински съвет – Пещера


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!