28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:22, 8 април 20201min

Д-р Михаил Тиков дарява още 75 000лв. за борбата с коронавирус, има и за Пещера

d-r tikov

София- Пещера. Собственикът на най-голямата верига лечебни заведения в страната д-р Михаил Тиков дарява още 75 000лв. за борбата с коронавирус – 5000 броя бързи тестове. Те ще бъдат използвани безплатно за граждани в лечебните заведения, част от групата на „Булфарма“ – УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“. Д-р Тиков направи дарение и от 100 PCR теста на Центъра за Спешна медицинска помощ в град Бургас. Чрез тях ще бъде изследван медицинският персонал в линейките, които са на предна линия в контакт с болните. Тяхната стойност e 12 000лв. Дарените през месец март 5 броя дихателни апарата от д-р Михаил Тиков на Министерство на здравеопазването, вече са доставени в болници в 5 града на страната:

УМБАЛ „Бургас“, гр.Бургас

МБАЛ „Пазарджик“, гр. Пазарджик

МБАЛ „Проф.д-р Параскев Стоянов“,гр.Ловеч

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, гр.Габрово

МБАЛ „Благоевград“, гр. Благоевград

 

Апаратите са от най-високо качество и клас на немската фирма Draeger. 5000-те бързи тестове, които той дари през март за безплатно ползване от външни пациенти на лечебните заведения, част от групата на „Булфарма“ – УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“ вече се използват в структурите за изследване.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!