25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:57, 22 октомври 20201min

Доц. Любомир Киров: Издаването на направления за PCR тестове вероятно няма да започне от 1-ви ноември

doc. lyubomir kirov

Пещера- София. Доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, изрази съмнение, че от 1-ви ноември джипитата ще могат да започнат да издават направленията за PCR тестовете. Причината е в настояването на личните лекари това да става по електронен път, нещо, което все още не е готово да стартира.

„Ако направлението е на хартия, това означава всички хора да се струпат в нашите коридори и вместо да създаваме противоепидемична обстановка, ще се получи обратното“, посочи доц. Киров пред БНР.

Той подчерта още:

Опитваме се да правим рационални неща, без да вдигаме излишен шум, за да не създаваме паника сред хората. Затова трябва, първо, да се мисли и след това да се обявява каквото и да е, след като е преценено много добре“.

В предаването „Нещо повече“ доц. Любомир Киров допълни:

Носенето на маска на открито няма никаква медицинска логика. В закритите обществени места трябва да се носят. И контролът да бъде много сериозен… Като граждани трябва да направим това, което зависи от нас и то не е толкова много. Да си сложим маска на закрито обществено място“.

По думите му има необходимост да се помисли какво се случва и при личните лекари.

„Има много заразени сред нашите колеги. Нека приемем вече, че първата линия е абстрактно понятие. Всички вече са на първа линия. Всеки трябва да направи, каквото може, включително и българските граждани, за да може това, което се случва, да се ограничи“.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!