20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Дора от Еквадор избра стиха „Йордановден“ за своя поздрав

dora

Пещера. С пълна сила и все по-голяма популярност продължава поредното издание на „Възрожденско приключение“, наречено „Чужденци четат българска поезия“. Във вечерта на Йордановден организаторите избраха един чудесен прочит на стихотворението „Йордановден“ , направен от великолепната еквадорка Дора.

Това, което свързва Дора с България е любовта, а българския език тя счита за прекрасен. Стихът на Светлана Йонкова е нелесен за изпълнение и звучи така:

ЙОРДАНОВДЕН УТРОБА НА ЖИВОТА Е ВОДАТА, А КРЪСТЪТ В НЕЯ – ВЕЧНАТА ДУША. РЕКАТА БАВНО СЕ ПРЕВРЪЩА В БЛАТО, РАЗЕДЕНИМ ЛИ ТЕЗИ ДВЕ НЕЩА. НАВЯРНО ЗАТОВА НЕ СЕ СТРАХУВАТ ЕДИНСТВЕНО НАЙ-СИЛНИТЕ МЪЖЕ ДО ЛЕДЕНОТО ДЪНО ДА ДОПЛУВАТ, ЩОМ КРЪСТЪТ Е – СПАСИТЕЛНО ВЪЖЕ!

Светлана Йонкова

Всеки един от споделилите клипа има възможност да участва в жребия за ежедневните коледни награди, подготвени от „Възрожденско приключение“. Част от наградите организаторите са закупили от групата „Купи подарък от майка на дете с увреждания“ в социалната мрежа.

Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Вашата подкрепа за изпълнението на чудесната Дора от Еквадор с харесване, коментар или споделяне на нейното видео може да дадете тук: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=720584135257136&id=262249834423904


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!