25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:35, 6 октомври 20201min

Добра реколта на грозде в Пазарджишко, но ниски цени

grozde

Пазарджик. Гроздопроизводителите в Пазарджишко отчитат добра реколта и ниски цени.Тази година търсенето е сравнително по-малко, което се обяснява с коронакризата и наложените от това ограничения.

Въпреки сухото лято, качеството на гроздето е добро, твърдят производителите.

„Количеството е добро и качеството също е добро. На някои места добивът е повече, на някои места е по-малко, зависи от климатичните условия и кой как е гледал лозята си“, казват те пред БНР.

Цената обаче е с 10% по-ниска от миналогодишната. Килограм Памид се продава за 60 стотинки. Мерлото варира между 80 и 90 стотинки. В тези граници се движат и останалите елитни сортове.

По техни думи с тези цени няма да могат да покрият разходите си. „До момента съм набрал около 20 тона грозде“, казват производителите.

Край междуселищните пътища има организирани борси, но клиентите са рядкост. Ако до две седмици продукцията не бъде продадена, производителите предвиждат загуби.

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!