24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:41, 5 юли 20201min

Днес е професионалният празник на служителите в МВР

mvr

МВР е едно от първите министерства, създадено след Освобождението на България и възстановяването на българската държавност. На 5 юли 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаване на Министерство на вътрешните работи и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет.

Празникът не се празнува през периода 1945-1992 г. и по предложение на Националния полицейски синдикат през 1992 г. започва отново да се обелязва.

От 1992 година 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство.

Обръщение на министър Валентин Радев по случай празника:

УВАЖАЕМИ  СЛУЖИТЕЛИ НА МВР,

Преди 138 години Министерство на вътрешните работи е създадено като защитник на новата българска държавност и гарант за сигурността и спокойствието на българите.

И днес това продължава да е основна мисия и отговорност на служителите на МВР. Заплахите и предизвикателствата пред сигурността се променят. Времето, в което живеем, налага нови отговорности и придобиване на нови компетенции. В съвременните условия към традиционните полицейски задължения се добавят и нови: борбата с международна организирана престъпност, овладяването на бежанската криза, превенцията и противопоставянето на тероризма,  противодействието на киберпрестъпността и др.

Правителството на страната полага усилия за подобряване на материалната база и условията на работа. Получихме нови пожарни коли, нови полицейски автомобили, изгради се нова система за видеонаблюдение, в подкрепа на работата на гранична полиция. Работим за решаване на подобряване на натрупаните с години проблеми, като осигуряването на работното облекло и др.

Не винаги вашият труд е видим за обществото, невидими остават напрежението, рискът, голямата отговорност, пренебрегването на личния живот и семейството. Съзнавам, че не винаги получавате адекватната благодарност и признание от хората. Но мога категорично да ви уверя, че правителството разбираме проблемите, ценим вашия труд и продължаваме усилията и в бъдеще той да бъде достойно оценяван.

В навечерието на празника се обръщам към всеки един от вас за да ви кажа, че политическото ръководство и служителите на МВР – сме и трябва да бъдем един отбор в борбата с престъпността и новите заплахи за националната сигурност. Имам волята, убедеността, политическата подкрепа,  натрупаните проблеми в сферата на сигурността да бъдат решавани в обозрими срокове. Затова настойчиво ви каня да търсим и предлагаме решения в диалог и сътрудничество без поддаване на политическо влияние.

Най-силната гаранция за изпълнение на справедливите и основателни искания на служителите на МВР е доверието и признанието на българските граждани.

Пред нас стои и предизвикателството да осигурим Председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Убеден съм, че с общи усилия ще се справим достойно и с тази задача.

В ден като днешния, ден на равносметка, отдаваме почит към саможертвата на загиналите ни колеги. Свеждаме глави пред паметта им и продължаваме да подкрепяме техните семейства.

Убеден съм, че най-важни са хората в МВР. Благодаря ви, за професионализма, за всеотдайността, за вярата и амбицията, за убедеността в каузата на тази трудна и отговорна професия. Много от вас и през последната година защитиха и спасиха човешки животи! За тях са нашите и на обществото най-искрена признателност и благодарност!

Поздравявам и служителите на МВР, които вече са напуснали системата, но работили достойно за България.

Поздравявам всеки един от вас с празника и пожелавам на вас и семействата ви здраве и сили за да посрещнем достойно новите предизвикателства!

Честит празник!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!