20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:15, 29 октомври 20201min

Димитър Петков Млячков-голямото сърце на биологията

dimitar mlyachkov

Пещера. В новото издание на играта , наречено „Педагогика“ се отдава почит на пещерските учители в качеството им на будители за просвещение. Днес https://e-peshtera.com представя личността на пореден пещерски будител и общественик :

Волята е коренът, знанието е стъблото и листата, а чувството е цветето.

Стерлинг

Димитър Петков Млячков е роден на 12 декември 1940г. в с. Бяга – Пещерско. През 1959г. завършва средното си образование в Пещерската смесена гимназия, а през 1965г. и Висш педагогически институт в Пловдив, специалност биология и химия. След своето завършване започва работа в ТВУ „Христо Смирненски“-Батак, където работи до 1971г.

През 1971г. започва работа в СОУ „ Св. Климент Охридски“ – Пещера като учител по биология, където работи цели 25 години. Димитър Млячков не е един обикновен учител. Всички новости в биологията са в неговото полезрение, а часовете при него са забавни, интересни и винаги недостатъчни за учениците му.

Неговата сила е в преподаването на урока – емоционално, информативно, поднесено без парадност, пози и клишета.

Учителят Млячков издига знанието в престиж и още приживе се превръща в легенда, давайки шанс и криле на много красиви умове. Димитър Млячков спечелва признателност и уважение от поколения ученици, колеги, ръководители и заради своя характер – благ, спокоен, уравновесен и тактичен. Дирята, която той оставя в образователното дело на града е голяма, светла и без съмнение няма да избледнее.

Димитър Млячков работи като учител в ЕСПУ „Св. Климент Охридски“ до самата си смърт на 26 юни 1995г., която го покосява едва 55 годишен.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!