28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Дигитален зелен сертификат“ за пътуване в ЕС, предлага ЕК

kovid pasport
[dropcap]Е[/dropcap]вропейската комисия предложи създаване на „дигитален зелен сертификат“, който да помогне за свободното движение в Европейския съюз по време на пандемията.

Той ще е доказателство, че притежателят му е ваксиниран, има отрицателен резултат от PCR тест или се възстановява от Covid-19.

Страните от ЕС ще могат да решат дали да допускат свободно движение на хора, ако са имунизирани с ваксина, която няма разрешение за достъп до пазара на ЕС. Те обаче ще бъдат издавани на всеки имунизиран, независимо с каква ваксина.

Дигиталният зелен сертификат, който Европейската комисия представи, трябва да включва информация за ваксиниране срещу Covid-19, негативен резултат от тест или доказателство за създадени антитела след преболедуване.

От Комисията допълват, че той ще бъде безплатен, в дигитален или хартиен формат.

Сертификатът ще включва QR код, който ще гарантира неговата сигурност и автентичност, но няма да има лични данни в него.

Комисията ще създаде портал, за да може всички сертификати да бъдат проверявани в ЕС и в подкрепа на страните-членки за техническото им приложение.

От Комисията поясняват, че сертификатът е временна мярка и ще бъде премахнат веднага, след като Световната здравна организация отмени извънредната ситуация заради Covid 19. За да влезе в сила, той трябва да получи одобрението на Европейския парламент и на Съвета.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!